Hopp til innhold

Studenter ved NTNU: Sikter mot teten i elektrisk racing

KJØR HARDT, KJØR STIL: Klart for race i fjorårets suksessbil Hera. Foto: NTNU Revolve.

Studenter ved NTNU bygger elektriske racingbiler ved siden av studiene. I år setter de full fart mot å vinne den gjeveste konkurransen.

Studentorganisasjonen NTNU Revolve har siden 2010 engasjert noen av fremtidens ingeniørtalenter til å bygge racerbiler fra bunnen av.

Allerede i 2014 leverte de den første norske helelektriske racerbilen, KOG Arctos R, som hadde et 7,6 kWt batteri og dro 0-100 på 2,9 sekunder.

Bilene deres konkurrerer i Formula Student-serien, og i år satser de for fullt på å nå nye høyder.

Bli medlem i dag!

Store mål

NTNU Revolve består av 60 studenter med ekspertise fra mekanikk, elektronikk, programmering, samfunnsøkonomi med mer.

De bygger bilene sine ved siden av fulltidsstudier og i fjor – ti år etter KOG Arctos R – nådde de en ny milepæl.

VINNERBILEN: El-raceren Hera ga Revolve-gjengen suksess i fjor. Foto: NTNU.

Med elektriske Hera, som også kan kjøre førerløst, sikret de seg sin første sammenlagtseier i Nederland.

I år sikter de på å vinne Formula Student Germany, som går for å være den tøffeste konkurransen i serien. Konstruksjonen av årets bil er allerede i full sving.

I produksjon

Gruppen som er ansvarlig for chassis er i Kongsberg for å støpe monocoquen, Aero-teamet jobber med karbonfiberkomponenter i Oslo og resten maskinerer presisjonsdeler og komponenter fra samarbeidspartnere.

KLAR FOR RACE: Louise Ronglan, produksjonssjef i Revolve. Foto: NTNU Revolve.

– Dette er en utrolig intensiv periode for hele teamet, men det er også her vi ser prosjektet virkelig ta form. Når vi nå nærmer oss ferdigstillelse av monocoquen, er det et stort steg mot å kunne bygge resten av bilen og få den klar til testing, sier Louise Ronglan, produksjonssjef i Revolve.

Mer som dette?

Meld deg på vårt nyhetsbrev
– få elbilstoff rett inn i innboksen!

I tillegg til produksjonen av den nye bilen, skal teamet snart begynne testingen av fjorårets bil. Dette gir dem mulighet til å validere software-systemene, hente inn verdifulle data og sikre en sømløs overgang til årets bil. 

Det er ikke sluppet noen detaljer om deres nyeste kreasjon, men for de som er interessert i følge med videre, kan ta en titt på bloggen deres.

Les også